Начало » Услуги » Терапия за двойки

Терапия за двойки

Желаете да работите върху изграждането на една уважителна и взаимноподкрепяща се връзка?
Заповядайте!

В терапевтичен процес заедно, като двойка ще придобиете знания, преживявания и умения как да имате връзка, в която:

  • Ще се чувствате приети и обичани от партньора си.
  • Ще можете да общувате през уважение и зачитането на другия.
  • Ще преминавате през трудните ситуации заедно, подкрепяйки се.

Почти всяка двойка, започвайки терапия, казва, че има проблем с комуникацията. И това е съвсем нормално, ние сме човешки същества със своите индивидуални мисли и преживявания и наличието на конфликт не е сигнал за нещо лошо. Аз вярвам, че няма двойка, която да не може да разреши конфликтните си ситуации, стига да е на лице взаимното желание и мотивация за това, защото не конфликтите рушат взаимоотношенията, а начинът, по който те се разрешават.

Двойките, преминаващи през криза, имат своите неудовлетворени нужди от любов и приемане, които се страхуват да изразят. Те се страхуват да говорят за преживяванията си, защото могат да бъдат отхвърлени или неразбрани. Като ЕФТ терапевт, аз помагам на двойките в една сигурна и защитена среда да поемат риска да изразят тези неудовлетворени нужди. Споделянето се подкрепя през спокоен, уважителен и валидиращ тон, което им помага да бъдат чути и съпреживяни. Така партньорите започват да се учат как да се обръщат помежду си и да изразяват най-дълбоките си страхове и копнежи през емоциите, които ги водят. Това им помага да изградят едно базисно доверие във връзката и така да се чувстват сигурни, че могат да разчитат един на друг.

Решаването на проблеми става лесно, когато знаете, че сте обичани и че вашият партньор ще отдели време, за да разбере какво искате да споделите с него. Няма нищо по-прекрасно от това да знаеш, че има човек, към когото можеш да се обърнеш във всеки един момент, който ще разбере емоциите ти и ще те подкрепи.