Група за подкрепа при развод / раздяла

А сега какво следва? Дори и да не сме си задавали този въпрос, усещането за обърканост и празнота могат да ни накарат да се съмняваме в себе си и изборите, които правим с живота си. И това е съвсем нормално. Раздялата и разводът могат да бъдат едни от най-стресиращите и емоционални преживявания в живота ни. Извеждат ни в една неизследвана територия. Всичко е нарушено: нашата рутина и отговорности, нашите отношения с разширеното семейство, приятели и колеги. Променя се социалният ни статус.

Каквато и да е причината и независимо дали сте го планирали или не, разпадането на една връзка може да преобърне целия ви свят.  Усещането за несигурност в бъдещето може да провокира различни емоции, които могат да бъдат блокиращи в решението ни да продължим напред. Погребването им няма да помогне да се поучим от нашия опит, да живеем автентично и да продължим напред с истинска свобода.

Раздялата не е просто еднократен акт. Тя е процес, през чиито етапи преминаваме за известно време. И макар възстановяването да е трудно, то със сигурност не е мисия невъзможна. Всъщност, начинът по който приемаме и преживяваме раздялата е от огромно значение за това как бихме могли да продължим живота си занапред.  

Как групата може да ми помогне?

Подкрепата от други, които могат да те разберат е от решаващо значение за възстановяването след раздяла или развод.Свързването в групата помага да се чувстваме по-малко самотни в разбирането на всички емоции, които ни съпътстват в този момент (гняв, скръб, съжаление, отхвърляне, усещане за провал) и това е чудесно начало. Това помага на участниците да започнат да се чувстват по-спокойни в своя процес на емоционално отделяне и приключване на раздялата. 

В групата ще говорим за: 

●     Как да разпознавате през какви емоции преминавате?

●     Осмислянето на края на един етап от живота ви.

●     Поглед към общата картина. Как стигнах до тази ситуация?

●     Как да се справите с болезнените чувства?

●     Разглеждане на негативните чувства като отправна точка за промяна.

●     Преразглеждане на образа за себе си.

●     Поставяне на нови граници.

●     Намиране на нови цели.

●     Как да се погрижа за нуждите на децата?

Относно нашите срещи

Ще се срещаме  два пъти месечно, за да си помогнем и да се ориентираме в емоционалните преживявания, които всички изпитваме докато преминаваме през този труден период от живота си.

 На срещите ни ще се предостави подкрепа в НЕосъдителна обстановка, където всеки член ще има възможността да обсъди темата на вечерта или всеки въпрос, който е от значение за  нейната/неговата ситуация.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ: Въпреки че разводът е край на брака/връзката, той също така дава възможност за започване нова инвестиция към живота, който искате.

Донесете само своите притеснения, въпроси, отворени умове и топли сърца!

Групата е подходяща за мъже и жени без възрастово ограничение.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ И РЕГИСТРАЦИЯ:

СТАРТ: 19 ноември 2020г.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 месеца

ФОРМАТ: 2 срещи месечно по 2 часа всяка

БРОЙ НА УЧАСТНИЦИТЕ: 6 максимум

ТАКСИ: 70 лева / месец     

МЯСТО: бул.Св.Наум 4, гр. София 

РЕГИСТРАЦИЯ: на тел. 0894404405 или от формата за контакт.

Политика за анулиране

Не се заплаща такса при отмяна на 48 часа или повече преди срещата на групата. При анулиране в рамките на по-малко от 24 часа преди срещата има 100% такса. 

**Вашето присъствие означава много за всеки един член от групата и те ще разчитат на подкрепата Ви. Така че, моля да се присъедините към нас, само ако бихте присъствали на почти всяка среща.

Споделете: