Група за подкрепа и справяне със скръбта

“ Умът ми знае, че си на по-добро място, където няма болка. Там ти си в мир със себе си. Аз разбирам това. Просто искам да го обясня и на сърцето си.”


След загубата на близък човек (родител, съпруг, дете, приятел), животът ни се променя завинаги. Болката, която изпитваме е дълбока и това прави ежедневието ни изключително трудно. Справянето със самотата от загубата изисква огромен ресурс и не винаги успяваме да се справим сами.

В нашата култура бързаме да скрием емоциите си, което е естествен процес и той е необходим, за да се справим със загубата и скръбта. За това е важно да не пропускаме тези емоцоинални стъпки! Желанието да успеем да запазим спомените за любимият човек, да живеем автентично и да продължим напред с усещането за истинска свобода е немислимо, ако не преминем през цялата гама на чувствата си. В групата за подкрепа на скръбта имате възможност да споделите историята си открито и без вина. 

Всички ние се нуждаем от система за подкрепа, за да ни помогне, докато се придвижваме през нашето мъчително пътуване. Въпреки че семейството и приятелите са жизненоважни, те не винаги могат да ни подкрепят, било то защото се мъчат да се справят със собствената си скръб, или защото просто не я „разбират“. Това е мястото, където групата може да се превърне в ценен ресурс.

Как групата ще ми помогне? 

Доказано е, че хората, които участват в група за подкрепа в продължение на няколко месеца се чувстват по-спокойни с болезненият процес на скърбене. Усещането за самота и изолация се редуцира. Участниците успяват да разработят ясна представа за това как да се справят по-ефективно в ежедневието си. Разбират, че има и други като тях, които могат да им оказват подкрепа. Така членовете на групата получават своята социална среда и място, където да се почувстват защитени и подкрепени.   


В групата можете да намерите:

  • Емоционална подкрепа в безопасна и неосъждаща среда.
  • Разбиране от други, които са преживели подобна загуба.
  • Възможността да започнете  лечебният  процес чрез споделяне на собствената си история и чуване на историите на другите.
  • Умения за справяне,  които да Ви помогнат през най-трудните дни от вашето скърбене.
  • По-голямо разбиране за  това как другите реагират на загубата  и как да им помогнете да Ви подкрепят по-добре.
  • Позволение за  скръб  и разрешение за щастлив и продуктивен живот.

Относно нашите срещи 

Групата за подкрепа на скръбта се събира  два пъти месечно за 2 астрономически часа

На срещите ни ще се предостави подкрепа в една сигурна среда, където всеки член ще има възможността да обсъди темата на вечерта или всеки въпрос, който е от значение за неговата / нейната ситуация. 

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ:  Въпреки че смъртта е краят на връзката, тя също така дава възможност за преоценка на живота и вашите взаимоотношения, което е и поставяне на ново начало в живота ни.

Донесете само своите притеснения, въпроси, отворени умове и топли сърца!

Групата е подходяща за мъже и жени без възрастово ограничение.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ И РЕГИСТРАЦИЯ:

СТАРТ: 12 ноември 2020г.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 6 месеца

ФОРМАТ: 2 срещи месечно по 2 часа всяка

БРОЙ НА УЧАСТНИЦИТЕ: 6 максимум

ТАКСИ: 70 лева / месец     

МЯСТО: бул.Св.Наум 4, гр. София 

РЕГИСТРАЦИЯ: на тел. 0894404405 или от формата за контакт.

Политика за анулиране

Не се заплаща такса при отмяна на 48 часа или повече преди срещата на групата. При анулиране в рамките на по-малко от 24 часа преди срещата има 100% такса. 

**Вашето присъствие означава много за всеки един член от групата и те ще разчитат на подкрепата Ви. Така че, моля да се присъедините към нас, само ако бихте присъствали на почти всяка среща.**

Споделете: